Salam de biscuiti

de divainbucatarie in Prajituri, 18 Ian 2011 | 8679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 200 g rahat
  • 140 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 60 g nuci tocate grosolan
  • 30 g stafide muiate in 2 linguri rom
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 30 g cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mai mici.

Punem stafidele in rom sa se moaie – daca nu va place romul puteti sa le puneti in lapte. Intr-o oala punem pe foc laptele cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca putin. Intre timp amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile. Adaugam cacao si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Va recomand sa amestecati cu lingura pentru a nu zdrobi prea tare biscuitii.

Turnam laptele peste compozitia noastra. Vom amestecam totul si turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem celofanul la capete dupa ce se aranjeaza compozitia si il punem in frigider pentru 3-4 ore. Il putem taia felii de 1 -1.5 cm. Il puteti pastra in frigider mai multe zile cu conditia sa fie invelit in celofan.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2

COMENTARII (22)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

19.01.2011, 13:43

Va multumesc dragele mele!!!!!!

eleny2010

eleny2010 1

27.03.2011, 14:49

arata foarte bine. acum am citit ingrediente si modul de preparare si mi se pare mai simplu explicat ...tocmai am notat reteta .multumesc ..

annemarry

annemarry 1

15.12.2012, 11:54

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12