Salam de biscuiti

de Criss in Prajituri, 10 Mar 2011 | 10349 vizualizari

 

Daca tot am folosit zilele trecute laptele (la Kodrit Kadir) din programul "Cornul si laptele", am profitat de biscuitii primiti pe post de corn :) care altfel sunt fara gust si fiind si criza, deci nimic nu se arunca, totul se transforma :), am facut din ei un salam de biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • -500 g biscuiti zdrobiti
  • -nuci
  • -coaja de portocale (confiate)
  • -visine din visinata
  • -100 g ciocolata menaj rasa
  • -o cescuta cafea tare
  • Pentru sirop:
  • -250 g zahar
  • -4 linguri apa
  • -2 linguri cacao
  • -100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se topeste de tot si ramane un sirop limpede. Se adauga cacao si untul.

Biscuitii se amesteca cu restul ingredientelor. Se adauga cafeaua fiarta si in final siropul de ciocolata. Daca amestecul e prea uscat, se mai adauga cafea sau lapte. Compozitia rezultata se pune pe folie alimentara, se da forma unui baton de salam si se pune in frigider pentru minim 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 90765
retete culinare - Salam de biscuiti 90766
retete culinare - Salam de biscuiti 90767
retete culinare - Salam de biscuiti 90768
retete culinare - Salam de biscuiti 90769
retete culinare - Salam de biscuiti 90770
retete culinare - Salam de biscuiti 90771

COMENTARII (19)

Criss 1

11.03.2011, 10:51

Multumesc dragelor.

adry88 1

09.06.2011, 15:46

bun

floriana 1

08.11.2011, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55