Salam de biscuiti

de Rux in Prajituri, 14 Mar 2011 | 8907 vizualizari

 

Pentru mine acest desert inseamna ..."amintiri din copilarie"...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet si jumatate de biscuiti( pachete mari)petite beurre
  • 500 ml lapte
  • 150 gr unt( topit)
  • 1 cescuta bucatele de rahat de trandafiri
  • 100 gr nuci( eu am avut pecan)
  • 1 cana zahar
  • 3 esente de rom
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • vanilie
  • zahar pudra pentru tavalit salamul si nuca de cocos  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Pe foc intr-un ibric incalzim usor laptele, punem si untul la topit, adaugam vanilia, romul, rahatul si cacaoa.

Zdrobim usor biscuitii intr-un vas mare si adaugam compozitia lichida.

Punem si bucatelele de nuci.

Amestecam foarte bine pana se inmoaie biscuitii si formam o crema omogena.

Eu pun folie de aluminiu si deasupra ei folie de prospetime( niciodata ca atare caci este toxica) si pun o cantitate din compozitie si apoi impaturesc salamul de biscuiti. Imi ies doua bucati mari.

Strang bine si dau la frigider cateva ore bune.

Scot apoi salamul si-l dau prin zahar pudra si nca de cocos. yamyyyy!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 91700
retete culinare - Salam de biscuiti 91701

COMENTARII (49)

eleny2010 1

26.03.2011, 13:19

superb. arata foarte frumos si cred k este ff bun. treb sa incerc si eu aceasta reteta.

adry88 1

20.05.2011, 17:28

babi5 1

30.09.2013, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21