Salam de biscuiti

de MIUTA in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 2877 vizualizari

 

Daca tot e la moda in luna aceasta salamul de biscuiti m-am hotarat sa postez si eu reteta mea.
Imi cer scuze ca pozele nu sunt prea reusite dar sa stiti ca reteta e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti populari
  • 130 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
  • o fiola esenta de rom Dr.Oetker
  • 1,5 lingura cacao
  • 200 gr stafide
  • foi de celofan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Intai rupem biscuitii foarte marunt.

Fierbem laptele,apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul.

Adaugam cacao,zaharul vanilat si esentele.

Amestecam bine si adaugam untul.Lasam pe foc mic pana se topeste untul.

Cand untul este topit turnam compozitia peste biscuitii rupti.Adaugam si stafidele.

Amestecam cu o lingura de lemn,apoi acoperim vasul pentru 20 minute.

Dupa ce s-au imuiat biscuitii rulam compozitia in folie de celofan si dam la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 137086
retete culinare - Salam de biscuiti 137087
retete culinare - Salam de biscuiti 137088
retete culinare - Salam de biscuiti 137089
retete culinare - Salam de biscuiti 137090

COMENTARII (12)

mirela0911 1

11.12.2011, 14:37

delicios salamul

gaby_duceag 1

11.12.2011, 14:38

da' daca era si ceva carnita...

Sylvia 1

20.12.2011, 21:11

am venit sa vad ce bunatati ai mai facut ! bravo !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S