Salam de biscuiti

de susu in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 41305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari sau petite beurre
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt gras taiat cubulete
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de rom si vanilie
  • coniac
  • 3 inguri cu varf de cacao
  • 100-120 gr zahar tos
  • 100 gr stafide
  • 200 gr rahat taiat cubulete
  • 100 gr nuci macinate si 60 gr taiate grosier
  • optional coaja de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se pune laptele pe foc impreuna cu untul, coaja de citrice si esentele scurse de la stafide. Cand s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam meereu. Adaugam cacaoa cernuta si o incorporam usor. Cand s-a legat ca un sos se gusta de zahar si arome. Punem intr-un castron, biscuitii, nucile pregatite, rahatul si stafidele. Adaugam sosul caldut peste tot, amestecam cu lingura de lemn sa se incorporeze bine si lasam 10 minute. Intindem o folie alimentara si o presaram cu nuca de cocos. Asezam compozitia si o strangem sub forma de salam cu ajutorul foliei. Rulam salamul de marginile ramase si-l dam la rece pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3
Salam de biscuiti-4
Salam de biscuiti-5

COMENTARII (14)

madi_marin

madi_marin 1

26.01.2014, 09:49

super bun! n-as refuza niciodata dulcele asta

Panacris

Panacris 1

16.04.2014, 09:00

babi5

babi5 1

16.12.2014, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!