Salam de biscuiţi, reţetă cu margarina
Salam de biscuiţi, reţetă cu margarina
Se rup biscuitii in bucati mici.
Se pune apa si zaharul la fiert,sa se faca un sirop.Apoi se adauga si zaharul vaniliat.
Dupa ce s-a topit zaharul,se adauga margarina,sa se topeasca.Apoi se pune cacaua si se lasa putin la fiert.Se adauga biscuitii faramitati si se amesteca bine.dupa preferinte,se pot adauga stafide,nuci sau rahat.
Separat,se pregateste o bucata de folie alimentara,umezita putin,unde se pune aceasta compozitie.Se ruleaza ca un salam,se leaga la capete si se lasa la rece 2-3 ore.
Pofta buna!
1
- ca sa se topeasca mai repede in sirop,margarina trebuie taiata cubulete.
2
- folia alimentara se umezeste putin ca sa se poata rula mai bine.
3
- in siropul de zahar si apa,se poate pune si 2 stropi de zeama de lamaie.