Salam de biscuiti

de Rocsi in Dulciuri, 11 Mai 2010 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • 180 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • o mana de stafide
  • 2 esente rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Stafidele se inmoaie in putina apa calda si cu o esenta de rom.

biscuitii se sfarama bucatele cu degetele(sau puteti sa ii macinati)

intr-o cratita se pune ciocolata la topit.

peste ciocolata topita se pune zaharul,laptele si cacao si se lasa pe foc pana ce zaharul este bine dizolvat.

cand aces sirop se mai raceste,sa fie doar caldut,se adauga untul.

cand acesta s-a racit de tot se adauga esenta de rom,esenta de vanilie si coaja de portocale.

tot aceste amestec se pune peste biscuitii sfaramati.

se adauga si stafidele inmuiate.

se amesteca bine toate.

se ia o bucata de folie,se intinde pe masa,se pune amestecul de biscuiti,se da forma unui salam si se da la frigider..

cand il taiati puteti tavali feliile prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

daca compozitia nu s-a inchegat bine si e sfaramicioasa ,mai adaugati putin lapte caldut.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2010, 11:00

stai linistita nadina...sa fie asta o problema...multumesc

Adinacarla 1

17.05.2010, 14:21

salam de biscuiti... de cand nu am mai facut...trebuie sa fac si eu cat mai curand

Rocsi 1

17.05.2010, 14:26

eu cred k acest desert e la indemana oricui...nu e nici costisitor si nici greu de preparat..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04