Salam de biscuiti

de Sabina in Prajituri, 15 Mai 2009 | 45150 vizualizari

 

Din vremea copilariei mele ...

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 120 ml apa/lapte
  • 4 linguri cacao
  • 5 cuburi de rahat
  • 100 grame nuca de cocos
  • o mana de nuci
  • 10 curmale
  • o mana de stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • nuca de cocos pentru ornat (alba si verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Facem sosul: topim untul, adaugam laptele/apa, esenta de rom,un praf de sare si optional 2-3 linguri de zahar. Lasam deoparte sa se raceasca. Rupem biscuitii cu mana bucatele, taiem cubulete rahatul, nucile si curmalele. Intr un vas mai mare, amestecam toate ingredientele uscate la care adaugam si cacao, nuca de cocos si stafidele.
Turnam sosul (care a ajuns la temperatura camerei) si omogenizam bine. Gustam si daca mai este cazul adaugam o lingura doua de zahar, in functie de preferinta. De a lungul unei folii tapetata cu nuca de cocos punem compozitie. Strangem bine, rulam si astfel ii dam forma cilindrica. Facem nod la ambele capete si dam la frigider pentru cateva ore. Va recomand sa l lasati chiar si peste noapte. Pofta buna sa aveti!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 3183
retete culinare - Salam de biscuiti 3184
retete culinare - Salam de biscuiti 3185
retete culinare - Salam de biscuiti 3186

COMENTARII (23)

ccrisstiana 1

10.01.2012, 20:49

arata extrem de delicios! cred ca voi incerca si eu reteta saptamana aceasta

ximena 1

05.02.2012, 08:40

dupa cum vad eu, in poza, nu ai folosit nuca de cocos pentru ornat!
este ceva verde.nuca de cocos este de culoare alb.Nu?ce ai pus?

gaby_duceag 1

05.02.2012, 08:43

ximena, in super market-uri exista nuca de cocos colorata, verde, roz, albastru

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D