Salam de biscuiti reteta

de Sabina in Prajituri, 15 Mai 2009 | 48792 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta Din vremea copilariei mele ...

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 450 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 120 ml apa/lapte
  • 4 linguri cacao
  • 5 cuburi de rahat
  • 100 grame nuca de cocos
  • o mana de nuci
  • 10 curmale
  • o mana de stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • nuca de cocos pentru ornat (alba si verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Facem sosul: topim untul, adaugam laptele/apa, esenta de rom,un praf de sare si optional 2-3 linguri de zahar. Lasam deoparte sa se raceasca. Rupem biscuitii cu mana bucatele, taiem cubulete rahatul, nucile si curmalele. Intr un vas mai mare, amestecam toate ingredientele uscate la care adaugam si cacao, nuca de cocos si stafidele.
Turnam sosul (care a ajuns la temperatura camerei) si omogenizam bine. Gustam si daca mai este cazul adaugam o lingura doua de zahar, in functie de preferinta. De a lungul unei folii tapetata cu nuca de cocos punem compozitie. Strangem bine, rulam si astfel ii dam forma cilindrica. Facem nod la ambele capete si dam la frigider pentru cateva ore. Va recomand sa l lasati chiar si peste noapte. Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ccrisstiana 1

10.01.2012, 20:49

arata extrem de delicios! cred ca voi incerca si eu reteta saptamana aceasta

ximena 1

05.02.2012, 08:40

dupa cum vad eu, in poza, nu ai folosit nuca de cocos pentru ornat!
este ceva verde.nuca de cocos este de culoare alb.Nu?ce ai pus?

gaby_duceag 1

05.02.2012, 08:43

ximena, in super market-uri exista nuca de cocos colorata, verde, roz, albastru

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede