Salam de biscuiti cu ananas

de deyutzky in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 2825 vizualizari

 

Salamul de biscuiti este unul dintre cele mai indragite dulciuri din copilarie.
Se face rapid....si dispare la fel de rapid :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 6-7 linguri sirop de ananas din conserva
  • 100 ml lapte/lapte de soia pentru varianta de post
  • 75 g unt/margarina
  • 50 g nuci
  • 1/2 conserva ananas (se pun doar bucatile de ananas)
  • 50 g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ananas:

Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas. 
Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe rand untul, zaharul si cacaua.Amestecam dupa fiecare ingredient adaugat pana la omogenizare.

Cand compozitia incepe sa fiarba inchidem focul si adaugam esenta de rom.

Lasam compozitia la racit cca. 10 minute apoi o punem peste biscuiti si amestecam cu o spatula pana la incorporare.

Adaugam acum ananasul si nucile taiate bucati mici si amestecam.

Imbracam o tava de chec cu folie alimentara, turnam compozitia, o apasam bine cu o lingura, apoi o acoperim cu folia alimentara.

Dam tava la frigider pentru 3-4 ore sau pana a2a zi, dupa care inlaturam folia si portionam salamul de biscuiti. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370611
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370612
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370613
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370614
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370615
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370616
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370617
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370618
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370620
retete culinare - Salam de biscuiti cu ananas 370624

COMENTARII (19)

monik80 1

11.03.2015, 08:54

bun

dantes 1

11.03.2015, 09:22

Delicios!

miki_a 1

11.03.2015, 17:24

Iubesc anansul dar nu m-as fi gandit sa-l pun si in salamul de biscuiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S