Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom

de FlaviaD in Prajituri, 22 Aug 2013 | 5112 vizualizari

 

Ma gandeam demult sa fac un salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom, si iata ca a sosit momentul. Am dorit sa fie ceva foarte aromat si cremos. Cred ca a iesit :P

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti
  • 50 g ciocolata amara
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de arahide crude
  • 3 linguri de zahar brut
  • cacao
  • scortisoara
  • jumatate de nuca de cocos
  • rom/esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom:

Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom

Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am lasat putin la racit.

Intre timp am dat pe razatoare jumatate de nuca de cocos cruda si am asezat-o in castronul cu biscuitii sfarmati. Cand compozitia de lapte si ciocolata s-a racit, am turnat in castron peste biscuiti si fulgii de nuca de cocos. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat si am obtinut un aluat maleabil si compact.

Am intins pe o folie de plastic alimentara, am rulat si am dat totul la frigider pentru aproximativ o ora.

Fiindca aveam nevoie sa ornez cu ceva salamul meu de biscuiti cu ciocolata, m-am decis asupra arahidelor crude. Asa ca am maruntit niste arahide la robot, daca nu aveti robot pentru maruntit, se pot taia si cu cutitul.

Cand am scos salamul de biscuiti de la frigider, am indepartat folia alimentara si am asezat prajitura pe o farfurie dandu-i forma dorita. Cu o pensula de bucatarie am umezit suprafat prajiturii cu putina apa pentru a se prinde arahidele macinate. Ultimul pas a fost sa decorez cu arahide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:10

Multumesc

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:11

Probabil ca voi renunta, Laura. Multumesc de sfat

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba