Salam de biscuiti cu ciocolata

de Laly in Dulciuri, 5 Mai 2014 | 2781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de biscuiti populari
  • 750 ml lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 150 gr rahat
  • 200 gr zahar(sau dupa gust)
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ciocolata:

In primul rand,rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime,adica si bucati mai mari si mai mici.Intre timp punem laptele la fiert,la foc mic si adaugam zaharul.Cand zaharul s-a topit adaugam untul,cacaoa,ciocolata si omogenizam bine.Oprim focul,adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute.Adaugam amestecul de lapte,cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul bine.Punem rahatul taiat cubulete si omogenizam din nou.Lasam compozitia aproximativ 10 minute cat biscuitii sa absoarba lichidul.Punem o folie de plastic intr-o forma rotunda de tort,presaram nuca de cocos pe folie si punem din compozitie,pana se umple forma.Nivelam cu o lingura.Acoperim forma cu folia si dam la frigider pentru circa 2-3 ore,sau de preferat peste noapte.Putem opta pentru clasicul salam de biscuiti,in acest caz punem nuca de cocos pe folia de plastic si dam forma rotunda.Rasturnam salamul de biscuiti pe un platou si mai adaugam nuca de cocos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu ciocolata-0
Salam de biscuiti cu ciocolata-1
Salam de biscuiti cu ciocolata-2
Salam de biscuiti cu ciocolata-3
Salam de biscuiti cu ciocolata-4
Salam de biscuiti cu ciocolata-5
Salam de biscuiti cu ciocolata-6
Salam de biscuiti cu ciocolata-7
Salam de biscuiti cu ciocolata-8

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

05.05.2014, 16:00

Mmm vreau si eu

Valclaudia

Valclaudia 1

05.05.2014, 17:48

asta-i toba, nu salam Glumeam, tarebun desertul tau!

Lau

Lau 1

05.05.2014, 17:49

a fost tare deliciosa si reteta afoat gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!