Salam de biscuiti cu jeleu, merisoare si ciocolata

de adela1981 in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4724 vizualizari

 

Daca doriti ceva bun, dulce si rapid, va propun acest salam de biscuiti delicios, care cu siguranta va va incanta papilele si va fi o incantare pentru copii vostri.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr merisoare
  • 100 gr nuca macinata
  • 75 gr jeleu de capsuni ( sau orice fruct)
  • 1 esenta de rom
  • 200 gr biscuiti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu jeleu, merisoare si ciocolata:

Topim untul si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam zaharul si amestecam pana ce se topeste. Ciocolata o topim pe baie de abur si o adaugam la unt. Se amesteca foarte bine, apoi adaugam merisoarele , nuca macinata, jeleul taiat si esenta de rom. Zdrobim biscuitii ( nu foarte tare) si adaugam la compozitia obtinuta.  Se amesteca foarte bine , avand grija sa nu zdrobim foarte tare biscuitii, sa ramana in  bucatele mai mari. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu folie alimentara si se preseaza .   Se da la rece, apoi se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu jeleu, merisoare si ciocolata-0
Salam de biscuiti cu jeleu, merisoare si ciocolata-1
Salam de biscuiti cu jeleu, merisoare si ciocolata-2

COMENTARII (13)

Sim0na

Sim0na 1

02.12.2012, 20:32

De cand n-am mai facut un salam de biscuiti! Super arata al tau!

 Lavinia

Lavinia 1

02.12.2012, 21:12

Foarte bun !

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:23

delicis

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!