Salam de biscuiti cu nuca

de dakris in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 2403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g biscuiti
  • 1 ceasca nuci
  • 1 ceasca stafide
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca lapte
  • 100 g unt
  • 40 g cacao
  • 4-5 cuburi rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca:

Biscuitii si nucile se rup bucatele.

Rahatul se taie cubulete.

Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom.

Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da un clocot, se pun nucile si rahatul si se mentine pe foc inca 2-3 min, la foc redus, obtinandu-se o compozitie cremoasa. Apoi se inlatura de pe foc si pune untul amestecandu-se pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca, moment in care se adauga esenta de rom.

Biscuitii rupti bucatele se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti cu cacao.

Se aseaza pe folie alimentara si se da forma unui sul stangand capetele foliei.

Se tine la rece cca 3 ore. La servire, se tavaleste prin nuca de cocos si apoi se taie felii (eu de data asta nu am folosit nuca de cocos).

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu nuca-0
Salam de biscuiti cu nuca-1
Salam de biscuiti cu nuca-2
Salam de biscuiti cu nuca-3
Salam de biscuiti cu nuca-4
Salam de biscuiti cu nuca-5

COMENTARII (34)

dakris

dakris 1

19.03.2012, 07:36

mimmi, antici_gabitza,

cocolina

cocolina 1

21.04.2012, 22:16

bun,bun foarte delicios

dakris

dakris 1

21.04.2012, 22:34

multumesc, cocolina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!