Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 10276 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide
Se prepara rapid si e si tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti Petit
  • 3 lg cacao
  • 100 g nuca taiata
  • 100 g stafide
  • 1 canita visine din visinata
  • 3-4 lg zahar
  • 200-250 ml lapte
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide:

 Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide

Biscuitii se macina la robot, dar se lasa si cateva bucatele intregi. Se adauga cacaua, nuca taiata si visinele curatate de samburi. Se amesteca.

Intr-o craticioara se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, ciocolata si stafidele. Se incalzeste laptele cat sa se topeasca celelalte ingrediente, apoi se pune untul. Se lasa sa se raceasca usor si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti si se amesteca pana se omogenizeaza totul.

Se ia o folie alimentara si se pune jumatate din cantitatea de biscuiti peste folie, in forma de salam. Se ruleaza apasand si strangand bine pentru a nu ramane goluri in salam, se infasoara totul in folie si se da la rece pentru cateva ore pentru a se intari. La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate. Dupa ce s-a intarit, se poate felia si servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zaharul se poate pune mai mult sau mai putin in functie de gusturi.

2

Daca nu se poate omogeniza compozitia bine, se mai poate adauga lapte si invers, daca este prea moale se mai pot adauga biscuiti macinati.

3

Se poate renunta la visinele din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Zamfira 1

09.01.2016, 08:55

Ancutsa 1

24.12.2019, 10:59

Imi place mult!

mihaelar63 1

18.01.2021, 14:05

Biscuiti sa fie atunci !!! Ma rog salam , safie )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate