Salam de biscuiti cu rahat de post

de Adriana G in Prajituri, 16 Mar 2012 | 8686 vizualizari

 

Stiu ca sunt sute de retete de salam de biscuiti dar mie imi place f mult (am ramas cu o slabiciune de la gradinita) si m-am gandit ca fiind si de post.....va mai dau si voua o idee de ceva dulce.........

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti populari
  • 100 gr margarina
  • 300 ml apa
  • 8-10 buc rahat
  • 3 linguri esenta rom
  • 5 linguri cacao
  • 2 pumni stafide
  • fulgi nuca cocos pt imbracat salamul
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu rahat de post:

- se farama biscuitii si se adauga peste ei stafidele spalate, rahatul taiat cuburi mici si cacaua si se amesteca bine

- Apa cu 1/2 lingurita sare si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se pune magrarina si se adauga romul si se mai poate pune coaja de portocala sau lamaie dupa gust si preferinta

- se amesteca compozitia de biscuiti cu siropul prin rasturnare

- se ia o folie de plastic si se aseaza compozitia de biscuiti ; se ruleaza si se preseazafolia pt ca ingredientele sa se lipeasca intre ele

- salamul astfel format se pune la frigider pt cateva ore

- dupa ce se scoate din folie se tavaleste prin cocos si se taie felii

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu rahat de post-0
Salam de biscuiti cu rahat de post-1
Salam de biscuiti cu rahat de post-2
Salam de biscuiti cu rahat de post-3
Salam de biscuiti cu rahat de post-4
Salam de biscuiti cu rahat de post-5
Salam de biscuiti cu rahat de post-6
Salam de biscuiti cu rahat de post-7
Salam de biscuiti cu rahat de post-8

COMENTARII (14)

Rocsi 1

16.03.2012, 20:55

Un desert bun bun!!!

iri_iri 1

16.03.2012, 23:23

bun,bun

Adriana G 1

17.03.2012, 17:00

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04