Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

de Gabrielle_Gabi in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 41573 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 25 g cacao
  • 200 g stafide
  • nuci sau alune (optional)
  • 300 g rahat
  • esenţă de rom (25 ml)
  • nucă de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide:

Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

Se rup biscuiţii şi se adaugă rahatul tăiat bucăţi. Se încălzeşte o cratiţă şi se pune laptele, peste lapte se pune untul tăiat cubuleţe, se lasă la foc mic până se topeşte şi se amestecă cu o lingură de lemn din când în când. Apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeşte. Se adaugă cacao şi se amestecă până se omogenizează. După ce amestecul a început să fiarbă se stinge focul, se adaugă stafidele şi esenţa de rom apoi se amestecă şi se lasă să se răcorească pentru 5 minute.

Peste biscuiţii şi rahatul tăiat bucăţi se toarnă amestecul şi se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn astfel încât toţi biscuiţii să fie acoperiţi apoi îi lăsăm pentru 10 minute să se inmoaie.

Pe masă se pune o folie de plastic pe care se presoară nucă de cocos, se pune din compoziţia de biscuiţi, se dă forma de salam şi se pune nucă de cocos deasupra apoi se rulează folia iar cu ajutorul capetelor se rulează salamul pentru a-i da o formă rotundă.

Se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri colorate