Salam de biscuiti cu rahat si stafide

de Gabrielle_Gabi in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 21008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 25 g cacao
  • 200 g stafide
  • nuci sau alune (optional)
  • 300 g rahat
  • esenţă de rom (25 ml)
  • nucă de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu rahat si stafide:

Se rup biscuiţii şi se adaugă rahatul tăiat bucăţi. Se încălzeşte o cratiţă şi se pune laptele, peste lapte se pune untul tăiat cubuleţe, se lasă la foc mic până se topeşte şi se amestecă cu o lingură de lemn din când în când. Apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeşte. Se adaugă cacao şi se amestecă până se omogenizează. După ce amestecul a început să fiarbă se stinge focul, se adaugă stafidele şi esenţa de rom apoi se amestecă şi se lasă să se răcorească pentru 5 minute.

Peste biscuiţii şi rahatul tăiat bucăţi se toarnă amestecul şi se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn astfel încât toţi biscuiţii să fie acoperiţi apoi îi lăsăm pentru 10 minute să se inmoaie.

Pe masă se pune o folie de plastic pe care se presoară nucă de cocos, se pune din compoziţia de biscuiţi, se dă forma de salam şi se pune nucă de cocos deasupra apoi se rulează folia iar cu ajutorul capetelor se rulează salamul pentru a-i da o formă rotundă.

Se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore sau peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti cu rahat si stafide 255995
retete culinare - Salam de biscuiti cu rahat si stafide 255996

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

31.08.2013, 12:34

Rocsi 1

31.08.2013, 20:00

Bine ai venit

butoiaurora76 1

03.09.2013, 11:25

Welcome in comunitatea noastra! Te pupam!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: