Salam de biscuiti cu umplutura de cocos

de mihasara in Prajituri, 24 Sep 2012 | 5026 vizualizari

 

Un salam de biscuiti adorat si devorat de familie si prieteni.

 

INGREDIENTE

  • * 500 g biscuiti
  • * 300-350 g de zahar, depinde cat de dulci sunt si biscuitii
  • * 250 ml apa
  • * 5 linguri de cacao
  • * un pachet de margarina
  • * 5 linguri de lapte praf
  • * stafide
  • * esenta de rom
  • * 50 g alune nesarate macinate(optional) sau nuca
  • Umplutura alba e de fapt compozitia de bomboane Rafaello.
  • * 200 g unt sau margarina
  • * 200 g zahar pudra
  • * 200 g lapte praf
  • * 150 g nuca de cocos pt compozitie
  • Se omogenizeaza untul cu zaharul pudra, laptele praf si fulgii de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu umplutura de cocos:

1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.

2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.

In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza, se poate folosi si lapte dulce, in locul celor 250 de ml de apa si a celor 5 linguri de lapte praf.

3. Se adauga cacaoa, nucile/alunelezdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.

4. Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.

5. Pe o bucata de celofan, se pune compozitia, se intinde iar deasupra se pune  compozita de bomboane rafaello si se ruleaza dupa cum doriti. Pentru a presara nuca, biscuiti macinati sau fulgi de cocos, ungeti salamul cu margarina sau unt. 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut o forma triunghiulara dintr-o cutie mai mare( promit sa revin cu imagini):).

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

24.09.2012, 22:52

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 19:00

cred ca e foarte bun

Valclaudia

Valclaudia 1

07.10.2012, 07:56

Cat de bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!