Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide

de babi5 in Prajituri, 17 Mai 2014 | 6063 vizualizari

 

As hali salam dar n-am ... asa ca am facut ,este tare bun nu necesita coacere si zic ca merita sa incercati si varianta mea fiindca sunt nenumarate prin Bucataria Bucatarasilor ,si sunt convinsa ca toate retetele sunt preparate cu suflet ..

Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide

 

INGREDIENTE

  • 500 gr . biscuiti populari
  • 300 gr zahar
  • 250 gr margarina rama (1cub )
  • 2 zahar vaniliat
  • 50 gr cacao
  • 150 gr. stafide
  • 1 esenta rom
  • 250 gr visine desimburite (1 borcanel 330 ml )
  • 50 gr cocos (pentru decor )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide:

Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide. Se farimiteaza biscuitii cu un  facalet (se pune intr-o punga de plastic  sa nu  cada pe jos )zaharul il caramelizam si il dizolvam  cu 200 ml apa ,margarina o topim .Intr-un castron  punem biscuitii farimitati, amestecam cu visinile  desimburite ,cacao si stafidele ,adaugam zaharul vaniliat  si esenta de rom  ,margarina topita si siropul de zahar caramel,  amestecam bine pina obtinem o compozitie pe care o putem modela usor .

Pe o folie de aluminiu  punem fulgi de cocos peste care punem din compozitia  obtinuta ,repetam operatia pina terminam compozitia (eu am facut trei rulade ) Impachetam si punem la frigider pentru citeva ore .. dupa care o portionam .

Pofta buna si sa va fie de folos . 

TIPS-URI

1

Un desert usor de realizat ,foarte gustos si nu necesita coacere

2

Se poate folosi si nuca sau alune de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Cartof"