Salam de biscuiti (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 5 Dec 2009 | 11998 vizualizari

 

eu una il prefer cu unt si lapte daaaaaar pentru ca suntem in post il facem cu inlocuitori :D... poza de FINAL n-o am inca scoasa de pe telefonul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre de la LU
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri cu zahar
  • 6 linguri cacao
  • circa 100 ml apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 300 g rahat 
  • 200 g nuca
  • nuca de cocos pt ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti (de post):


Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom.


Se da la racit compozitia.


Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana nucile. toate acestea le amestecam bine si presaram peste lingurile de cacao, amestecant bine sa fie raspandita uniform.


Peste ingredientele uscate si amestecate cu cacao se toarna compozitia care a fost la racit. Se incorporeaza bine si se gusta pentru a vedea daca mai puneti zahar sau nu.


Pe o folie alimentara de plastic se intinde 1/3 din compozitia obtinuta si se ruleaza. se strange bine dinspre capete si se ruleaza. Se obtin circa 3 salamioare de biscuiti. Se innoada la ambele capete si se da la frigider cel putin 12 ore.


In momentul in care vreti sa-l mancati presarati nuca de cocos peste, va avea un aspect mai placut.



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11652
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11653
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11654
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11655
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11656
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11666
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11667

COMENTARII (5)

Michelle 1

05.12.2009, 17:25

crisad 1

05.12.2009, 17:46

ionix 1

06.12.2009, 09:15

nu e cine stie ce dar merge cand ai pofta de dulce in timpul postului

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI