Salam de biscuiti (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 5 Dec 2009 | 12084 vizualizari

 

eu una il prefer cu unt si lapte daaaaaar pentru ca suntem in post il facem cu inlocuitori :D... poza de FINAL n-o am inca scoasa de pe telefonul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre de la LU
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri cu zahar
  • 6 linguri cacao
  • circa 100 ml apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 300 g rahat 
  • 200 g nuca
  • nuca de cocos pt ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti (de post):

 

Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom.

Se da la racit compozitia.

Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana nucile. toate acestea le amestecam bine si presaram peste lingurile de cacao, amestecant bine sa fie raspandita uniform.

Peste ingredientele uscate si amestecate cu cacao se toarna compozitia care a fost la racit. Se incorporeaza bine si se gusta pentru a vedea daca mai puneti zahar sau nu.

Pe o folie alimentara de plastic se intinde 1/3 din compozitia obtinuta si se ruleaza. se strange bine dinspre capete si se ruleaza. Se obtin circa 3 salamioare de biscuiti. Se innoada la ambele capete si se da la frigider cel putin 12 ore.

In momentul in care vreti sa-l mancati presarati nuca de cocos peste, va avea un aspect mai placut.

 

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11652
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11653
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11654
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11655
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11656
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11666
retete culinare - Salam de biscuiti (de post) 11667

COMENTARII (5)

Michelle 1

05.12.2009, 17:25

crisad 1

05.12.2009, 17:46

ionix 1

06.12.2009, 09:15

nu e cine stie ce dar merge cand ai pofta de dulce in timpul postului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S