Salam de biscuiti extra

de Doinavar in Prajituri, 6 Feb 2013 | 4359 vizualizari

 

M-am gandit sa fac o prajitura gen salam de biscuiti, dar cu imbunatatiri, adica cu mai multe bunatati inauntru. De ce n-am pune in salamul de biscuiti turta dulce, cocos, nuci, stafide, jeleuri, fructe confiate si ce ne mai trece prin cap, ca n-are cum sa fie rau, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti simpli
  • 100 g turta dulce
  • 100 rahat si jeleuri asortate
  • 50 g fructe confiate (caise si stafide)
  • 150 g migdale macinate (nuci)
  • 20 g cacao
  • 20 ciocolata
  • 1-2 pliculete ness
  • 10 ml esenta de rom
  • 100 g unt (margarina)
  • 80 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti extra:

Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.

Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizati compozitia.

Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede “salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti aduce orice imbunatatiri doriti, puteti sa puneti orice credeti ca va place, alune, migdale, iese mereu la fel de buna si de fiecare data un pic altfel.

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti extra-0
Salam de biscuiti extra-1
Salam de biscuiti extra-2
Salam de biscuiti extra-3
Salam de biscuiti extra-4
Salam de biscuiti extra-5
Salam de biscuiti extra-6

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

06.02.2013, 20:24

Bine ai venit

mihaelar63

mihaelar63 1

07.02.2013, 16:09

Exact pe gustul meu , parca eu l-am preparat Nota de inedit pentru mine este turta dulce
Dee, turta dulce , mult aduce
Bine ai venit Doina , ma bucur ca te avem aici

babi5

babi5 1

31.07.2013, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!