Salam de biscuiti sau ochi de elefant

de susu in Prajituri, 17 Mai 2010 | 11055 vizualizari

 

Un desert care ne aminteste de copilarie, era des preparat in casa de bunicile noastre si noi copiii il savuram cu placere

 

INGREDIENTE

  •   500 g biscuiti
  • 125 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr nuca cocos
  • Zahar vanilat
  • Esenta de rom dupa gust
  • 3 linguri cacao
  • Zahar pudra dupa gust
  • Stafide
  • Rahat
  • Nuci  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti sau ochi de elefant:

Biscuitii se pun in folie de plastic si se sfarama cu facaletul. Se incalzeste laptele cu esentele. Stfidele se lasa jumatate de ora in esenta de rom sa se hidrateze. Se adauga laptele caldut peste biscuiti , cacaoa, rahatul taiat cuburi mici , stafidele scurse, nucile taiate mai marunt, se amesteca si se face o pasta mai groasa care se poate intinde. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. Separat  se amesteca zahar pudra cu untul  si nuca de cocos pana se face spuma. Se intinde crema de unt peste crema cu cacaoa si se ruleaza. Se pune in folie de plastic pana a doua zi cand se taie si se da prin cocos. Se poate pune la mijloc sau prin crema de cacaoa bucati mai maricele de biscuiti, nuci si rahat sa se vada frumos cand se taie sau se pot pune banane intregi pe lungime.

 

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

17.05.2010, 18:00

foarte frumos si bun.......asa este Susu, acest desert imi aduce si mie aminte de copilarie...................

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 19:40

O bunatate,vorba lui Medi,imi aduce aminte de perioada din liceu,cand imi luam de la cofetarie mereu cate ceva dulce si salamul de biscuiti era preferatul meu.Felicitari draga Susu,ai 5 furculite de la mine.

susu 1

17.05.2010, 22:30

Multumesc Dicarmencitta. Mai luam si prajitura cartof care tot pe acolo era cam aceeasi compozitie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21