Salam de biscuiti, varianta vegana

de adnia in Dulciuri, 8 Dec 2013 | 4680 vizualizari

 

N-o sa uit ca traim in timpuri din ce in ce mai agitate, cu sarcini din ce in ce mai multe de indeplinit, asa ca timpul meu de “bucatariseala” se scurteaza, asadar caut si aici solutii! Si cum nu fac rabat de la hrana pregatita in casa…si care sa se si incadreze in cerintele si gusturile mele, asa ajung la tot felul de adaptari, interpretari ale retetelor clasice…si crearea altelor noi! Pentru astazi, am ales un dulce rapid, foarte cunoscut, economic si…vegan ! Ce-mi puteam dori mai mult?!?

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi vegani
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingurita cacao cruda
  • 75 g stafide inmuiate in apa cu esenta de rom si scurse bine
  • 75 ml unt de cacao/cocos/palmier topit
  • miere poliflora, dupa gust
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri seminte de dovleac crude, macinate mare
  • 2-3 linguri lapte de cocos/migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti, varianta vegana:

1. Jumatate din biscuiti se proceseaza in robotul de bucatarie, pana devin pudra. Restul de biscuiti se rup marunt si se aseaza intr-un bol.

2. Se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca cu grija, dar ferm, pana se obtine un aluat lipicios, dar adunat. Daca e prea uscat, se mai poate adauga putin lapte de cocos/mogdale.

3. Intregul aluat se intinde intr-o foaie subtire pe hartie de copt, dupa care se ruleaza strans, intr-un sul, cu ajutorul hartiei de copt.

4. Se inveleste bine aluatul cu hartie de copt si se da la rece pana se intareste bine (eu l-am lasat cca 2 ore).

5. Se taie rondele si se serveste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti, varianta vegana 283325
retete culinare - Salam de biscuiti, varianta vegana 283326

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

09.12.2013, 09:16

Grozav!

deyutzky 1

09.12.2013, 09:48

Rocsi 1

09.12.2013, 14:06

Mmm foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L