Salam de biscuti

de nadina73 in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 1999 vizualizari

 

super bun

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg biscuti
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt
  • 1 ciocolata neagra200 g
  • 1 1/2 cani de apa
  • 200 nuci prajite
  • 200 g alune prajite(nesarate )zdrobite
  • 1 cana zahar
  • 1 punga de stafide
  • 1 sticluta esenta rom
  • 120 g nuca de cocos(colocrata arata mai bine)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuti:

Se zdrobesc biscutii nu foarte tare apoi se amesteca cu cacaua

Untul se topeste apoi se pune zaharul si apa si se lasa sa dea un clocot, apoi se pune si ciocolata neagra sa se topeasca. Se toarna compozitia peste biscuti (nu puneti tot dintr-o data, totul depinde de biscuiti depinde cum absorb lichidul)

Nuca se prajeste apoi se zdrobeste putin,nu marunt, dupa care  se amesteca cu biscuiti la fel si alunele , romul si stafidele inmuiate putin

Se amesteca bine toate apoi se pun pe folie de de plastic si se fac sub forma de salam sau bilute ,care se dau prin nuca de cocos

Eu am facut portie dubla(se pot pastra si in congelator la fel de bine ambalat bine in plastic)

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuti-0
Salam de biscuti-1
Salam de biscuti-2
Salam de biscuti-3
Salam de biscuti-4
Salam de biscuti-5
Salam de biscuti-6
Salam de biscuti-7
Salam de biscuti-8
Salam de biscuti-9
Salam de biscuti-10
Salam de biscuti-11
Salam de biscuti-12
Salam de biscuti-13
Salam de biscuti-14
Salam de biscuti-15
Salam de biscuti-16
Salam de biscuti-17

COMENTARII (21)

nadina73 1

17.05.2010, 12:10

danuta la mine mai tot timpu am musafiri ,si sincer copiilor le plac ,bine ma pus si in congelator sincer si cadn sant in criza scto si in 5 minute am prajiturele

mena29 1

18.05.2010, 12:53

Buna treaba cu pastratul la congelator si pe mine ma scoate din incurcatura de multe ori,cinci furci

mena29 1

18.05.2010, 12:54

Da chiar ca-s multe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04