Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

de Oana in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 10292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti petit beurre
  • 3-4 linguri nuca de cocos
  • 50 gr fistic
  • 200 ml lapte
  • 200 gr ciocolata neagra cu alune
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic:

  1. Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.

  2. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc ciocolata si untul si compozitia devine omogena

  3. Opreste focul si adauga vanilia si esenta de rom. Este mai bine sa le pui dupa ce opresti focul, sa nu risti ca amestecul sa devina amar.

  4. Rastoarna amestecul peste biscuiti si amesteca usor pana ciocolata imbraca bine toti biscuitii si obtii o compozitie omogena

  5. Pune pe masa o folie alimentara si pune compozitia, apoi formeaza un rulou, dandu-i forma de salam de biscuiti

  6. Ruleaza bine si mai strans, apoi leaga capetele si infasoara salamul de biscuiti intr-o folie de aluminiu

  7. Lasa-l la frigider cateva ore pana se intareste bine untul si ciocolata

  8. Scoate salamul de biscuiti din frigider si tavalaste-l bine prin zahar pudra, apoi leaga-l cu sfoara alimentara ca sa semene cat mai mult cu un salam

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos