Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

de camelia75 in Dulciuri, 3 Ian 2013 | 5329 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el.Reteta cu mici modificari este din cartea Delicii in bucatarie.Va asigur ca este delicioas.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cozonac
  • 200 gr ciocolata neagra(reteta originala are ciocolata alba)
  • 250 gr glazura de ciocolata
  • 150 ml smantana dulce
  • 60 gr migdale feliate(reteta originala are seminte de pin)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam din cozonac glazurat cu ciocolata:

1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine.

2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.

3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto).

4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda,puneti salamul la rece in frigider.

5.Se scoate salamul,se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte.

6.Serviti salamul taiat felii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196345
retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196346
retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196347
retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196348
retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196349
retete culinare - Salam din cozonac glazurat cu ciocolata 196351

COMENTARII (12)

Panacris 1

04.01.2013, 10:22

Super idee!

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:12

adry88 1

04.01.2013, 17:40

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55