Salata "a la russe"

de MotanLaOale in Salate, 11 Ian 2011 | 10192 vizualizari

 

Masa de craciun fiind in general pe baza de carne am hotarat ca ar merge foarte bine traditionala salata boeuf fara "boeuf"

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 4-5 cartofi
  • 200g mazare
  • 2 mere
  • 3-4 castraveti murati in saramura
  • 3-4 castraveti murati in otet
  • cateva masline
  • pentru maioneza
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite mustar
  • 300 ml ulei zeama de lamaie sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "a la russe":

Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici.

Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. Se lasa la racit si se toaca cubuletze mici.

Mazarea se  fierbe si se lasa la racit.

Castravetii se  toaca cubuletze mici si se storc in pumni de zeama.

Se amesteca toate legumele intr-un castron.

Merele se curata de coaja si samburi se toaca cubuletze mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.

Se adauga si maslinele.

Pentru maioneza : punem galbenusurile,mustarul,si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma. La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.

In castronul cu legumele tocatepunem sare si piper dupa gust, amestecam cu maioneza si este gata.

Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.

Eu am lasat-o intr-un castronel si am ornat-o la repezeala, mai putin artistic.

Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata "a la russe" 76812
retete culinare - Salata "a la russe" 76813
retete culinare - Salata "a la russe" 76814
retete culinare - Salata "a la russe" 76815

COMENTARII (39)

MotanLaOale 1

29.08.2013, 18:47

Xandrinne 1

29.08.2013, 22:22

Mmm, delicioasa!

MotanLaOale 1

29.08.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55