Salata Arabella

de mihaelar63 in Salate, 21 Mar 2018 | 3740 vizualizari

 

   Nu este nici un secret, am pornit de la o bucata de friptura rece de vita si de la niste orez ramas de la masa din ziua anterioara. Inimaginabil ce bunatate a putut sa iasa - adevarata magie.  I-am spus din prima: Arabella, cu gandul la filmul fantasy din copilarie.
    Un adevarat festin cu cate putin din fiecare: legume, verdeata, carne, orez. Totul bine echilibrat si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr frptura vita rece
  • 300 gr orez fiert pregatit in ziua anterioara
  • 300 gr frunze baby spanac
  • 300 gr rosii cherry diverse culori
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 linguri verde feliat
  • 1 lingurita seminte de negrilica [ chimen negru ]
  • 1 legatura ridichi rosii
  • piper alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Arabella:

  1. Friptura de vita se taie fasii si se prajeste pana devine usor crocanta, ntr-o tava teflonata in care ati pus uleiul.
  2. Friptura de vita a fost  bine condimentata si nu a fost nevoie de condimentare suplimentara.
  3. Adaugati orezul si prajiti amestecand pana acesta are consistenta dorita. Mie imi place mai uscat.
  4. Am adaugat prazul feliat pentru gust si coloratura.
  5. Gustati si sarati / piparati daca este nevoie.
  6.  Se spala si se zvanta frunzele de spanac tanar.
  7. Spanacul tanar nu necesita curatirea coditelor crude. Curatarea coditelor ar fi o risipa de vitamine.
  8. Spalati rosiile si ridichile. Ridichile se feliaza rondele si sareaza usor.
  9. Incepeti montarea salatei pe un platou mare.
  10. Pe primul strat de frunze de spanac se asaza carnea si orezul.
  11. Deasupra se pun feliile de ridichi care vor da un plus picant salatei.
  12. Presarati seminte de negrilica pe deasupra pentru aspect.
  13. Daca nu aveti negrilica puteti folosi susan, seminte decorticate de floarea soarelui. Orice seminte preferate.
  14. Rosiile acrisoare asezate pe marginea platoului vor echilibra celelalte gusturi.

              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Friptura de vita a fost bine condimentata si nu a fost nevoie de condimentare suplimentara.

2

Spanacul tanar nu necesita curatirea coditelor crude.

3

Daca nu aveti negrilica, puteti folosi susan, seminte decorticate de floarea soarelui. Orice seminte preferate.

4

Pe viitor voi incerca. in loc de rosii. sa pun si seminte de rodie care sunt acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Arabella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Telina cu maioneza