Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa

de Brindusa in Pui, 19 Iul 2010 | 3838 vizualizari

 

Untul de arahide se face simplu, dar ai nevoie de un aparat electric care sa le taie fin: blender, blender de mana, robot de bucatarie. Se pun arahidele in aparat si se proceseaza 2-3 minute. Ca sa obtii o pasta mai fina, adauga si o lingura de ulei spre sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru untul de arahide:
  • 200 g arahide (eu le-am folosit crude, dar si cele prajite si sarate sunt bune) fara coaja
  • 1 lingura ulei
  • Sosul de arahide
  • Untul  obtinut din 200 g arahide   
  • 4 cm ghimbir, taiat fasii  
  • 8 catei mici de usturoi  
  • 6 linguri sos de soia (sau numai 3 daca ai folosit arahide sarate)  
  • 3 linguri otet alb  
  • cateva picaturi de sos iute  
  • 2 linguri ulei  
  • 50 ml apa
  • Salata de taietei
  • 225 g taietei subtiri de orez   
  • ½ varza mica, tocata fin  
  • 4 rosii, taiate felii subtiri (poti folosi orice legume preferi:ceapa, ardei, castraveti) 
  • 1 piept mare de pui, taiat fasii subtiri, marinat peste noapte  
  • 2 linguri ulei de porumb
  • Marinada
  • 1 lingurita amidon de porumb  
  • 2 linguri sos de soia  
  • 4 catei de usturoi, taiati  
  • ½ cana vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa:

1. Amesteca ingredientele marinade intr-un castron nu prea mare si pune carnea taiata fasii amestecand bine. Acopera cu o folie de plastic si lasa in frigider pana a doua zi.

2. In blender pune toate ingredientele sosului de arahide (fara apa) si proceseaza-le bine. Adauga apa putin cate putin, pana ce obtii consistenta unei smantani. Mai poti adauga sos de soia/otet/sos iute pana ce gustul e asa cum iti place.

3. Incalzeste uleiul intr-un wok si stir- fry puiul pana ce capata o culoare aramie si este facut (cam 10- 15 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile).

4. In timpul acesta pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe ia-o de pe foc, adauga taieteii de orez, pune un capac si lasa 15 minute. Taieteii de orez vor fi moi. (Nu fierbe taieteii in apa, chiar daca asa scrie pe pachet. Vor deveni lipiciosi si nu mai au o consistent buna. Eu am folosit niste spaghetti din orez fabricate de o bine cunoscuta firma. Pe pachet scria ca trebuie fierte. Si eu, chiar daca pana acum nu mai gatisem asa pastele de orez, am zis ca or sti ei mai bine. Pe naiba! Mi-au iesit niste paste lipicioase de era sa le arunc direct la gunoi. Dar tipa lumea de foame pe langa mine asa ca am fost nevoita sa le folosesc asa)

5. Scurge taieteii si amesteca-i cu ½ din sosul de arahide si varza. Mai adauga sos de arahide, dupa preferinta.

6. Serveste taieteii peste care ai pus bucati de pui si felii de rosie.

 

COMENTARII (4)

mena29 1

19.07.2010, 14:58

o portie si la mine va rog

Brindusa 1

19.07.2010, 20:04

vine acum

Sylvia 1

21.07.2010, 13:10

Ce minunatie vad excelenta reteta vin cu furculitele toate seturile din dotare !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04