Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 20 Oct 2013 | 59010 vizualizari

 

Am studiat retetale fetelor si am zis sa fac dupa capul si gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varza alba
  • 0,5 kg varza rosie
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg castraveti
  • 0,5 kg ceapa rosie
  • 0,5 kg ceapa alba
  • 0,5 kg morcovi
  • 0,2 kg hrean
  • frunze de telina
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • PENTRU OTET
  • 0,5 L otet de vin
  • 2,5 L apa
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 15 linguri zahar
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asortata pentru iarna (reteta Motan):

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta.

Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore.

Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.

Gogonelele se spala si se taie felii subtiri.

Ardeii se spala, se curata si se taie fasii subtiri.

Ceapa alba si rosie se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele si se pune deoparte.

Hreanul se curata si se taie fasii lungi ca sa fie vizibili in borcan, ca el nu se mananca.

Cand este inmuiata varza se stoarce bine, bine si se pune peste celelalte legume taiate.

Se amesteca bine pana devine un amestec omogen.

Se pune in borcane sterilizate fara sa se apese, se bate fundul borcanului de palma sa se asaje legumele uniform.

Se pun si 3-4 fasii de hrean si deasupra se pune o frunza de telina.

Ingredientele pentru otet se pun la fiert pana da 2-3 clocote si se pune deoparte.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cutite si invelite in prosoape ude.

Se rotesc sa iasa aerul, se comlpeteaza cu otet si se pun capacele.

Se lasa la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt reci se pun in camara si sunt bune de mancat dupa 2-3 saptamani.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte legume dupa preferinta.

2

Cantitatile sunt facultative, se pot pune in orice cantitate dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate (reteta video)