Salata boeuf

de Ina in Salate, 2 Ian 2011 | 4825 vizualizari

 

Deobicei prepar salata boeuf cu pipote de pasare, pentru ca-mi place tare mult cum iese, dar acum am folosit limba de porc : delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4-5 morcovi 
  • 2-3 radacini de pastarnac
  • 1 radacina de telina 
  • 3 limbi de porc
  • 6-8 gogonele mari, murate
  • 10 castraveti in otet
  • delikat
  • piper macinat
  • mustar
  • maioneza (  http://www.bucataras.ro/retete/6119/maioneza-din-galbenus-crud.html  ) 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

 

Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete.

Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc.

Gogonelele murate si castravetii se maruntesc si se scurg bine de zeama. Se pune totul intr-un vas mare. Presaram delikat, piper, 3-4 linguri cu mustar  si 5-6 linguri cu maioneza, amestecand bine cu mana. Este bine ca maioneza sa o adaugati putin cate putin, in functie de cat de consistenta vreti sa fie salata boeuf.

Asezam salata boeuf  pe platouri. Acoperim cu un strat uniform de maioneza si decoram in functie de inspiratia de moment. Eu am folosit masline, patrunjel verde si gogosar acru.

Servim salata boeuf dupa ce o pastram la rece 2-3 ore.

 

 

 

TIPS-URI

1

salata boeuf originala este preparata cu carne de vita, dar o puteti adapta dupa preferinte, asa cum am procedat si eu

RETETA IN IMAGINI

Salata boeuf-0
Salata boeuf-1
Salata boeuf-2
Salata boeuf-3
Salata boeuf-4
Salata boeuf-5
Salata boeuf-6
Salata boeuf-7

COMENTARII (154)

Ina 1

05.01.2011, 18:07

Ce nu v-am spus eu este ca scrisesem cifra "2" invers si mi se parea mie ca ceva nu da bine acolo Toti laudau aranjamentul, dar niciunul nu mi-a zis ca am scris pe dos Tot eu a trebuit sa-mi dau seama.....

jolygina 1

08.01.2011, 23:53

foarte buna

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 19:01

ce frumos ai decorato

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04