Salata boeuf

de Ina in Salate, 2 Ian 2011 | 7796 vizualizari

 

Deobicei prepar salata boeuf cu pipote de pasare, pentru ca-mi place tare mult cum iese, dar acum am folosit limba de porc : delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4-5 morcovi 
  • 2-3 radacini de pastarnac
  • 1 radacina de telina 
  • 3 limbi de porc
  • 6-8 gogonele mari, murate
  • 10 castraveti in otet
  • delikat
  • piper macinat
  • mustar
  • maioneza (  http://www.bucataras.ro/retete/6119/maioneza-din-galbenus-crud.html  ) 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

 

Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete.

Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc.

Gogonelele murate si castravetii se maruntesc si se scurg bine de zeama. Se pune totul intr-un vas mare. Presaram delikat, piper, 3-4 linguri cu mustar  si 5-6 linguri cu maioneza, amestecand bine cu mana. Este bine ca maioneza sa o adaugati putin cate putin, in functie de cat de consistenta vreti sa fie salata boeuf.

Asezam salata boeuf  pe platouri. Acoperim cu un strat uniform de maioneza si decoram in functie de inspiratia de moment. Eu am folosit masline, patrunjel verde si gogosar acru.

Servim salata boeuf dupa ce o pastram la rece 2-3 ore.

 

 

TIPS-URI

1

salata boeuf originala este preparata cu carne de vita, dar o puteti adapta dupa preferinte, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (154)

Ina 1

05.01.2011, 18:07

Ce nu v-am spus eu este ca scrisesem cifra "2" invers si mi se parea mie ca ceva nu da bine acolo Toti laudau aranjamentul, dar niciunul nu mi-a zis ca am scris pe dos Tot eu a trebuit sa-mi dau seama.....

jolygina 1

08.01.2011, 23:53

foarte buna

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 19:01

ce frumos ai decorato

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de bouef( cu pui)