Salata Boeuf

de Patricia Iordache in Salate, 24 Iul 2013 | 2515 vizualizari

 

Aproape in fiecare familie de romani se pregateste aceasta salata boeuf la ocaziile festive. Noua ne place foarte mult si o pregatesc ori de cate ori ni se face pofta. Iata cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr. carne de vita (sau piept de pui);
  • 2 foi de dafin (pentru carne);
  • 2-3 catei de usturoi (pentru carne);
  • 8 cartofi potriviti
  • 4 morcovi
  • 3 castraveti murati
  • 4 gogosari in otet
  • 150 gr. mazare congelata;
  • cateva linguri de maioneza;
  • sare;
  • piper;
  • pentru ornat:
  • 150 gr masline negre fara samburi;
  • 1 morcov;
  • 1 gogosar rosu in otet;
  • 2 oua fierte (tari).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Boeuf:

Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute.

Curatam legumele (cartoful, morcovii) si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 minute.

Fierbem si mazarea congelata respectand timpul indicat pe ambalaj.

Punem ouale la fiert si din momentul in care apa incepe sa fiarba, le lasam 10 minute. Scurgem apa, punem apa rece peste ele si le lasam acolo pana cand terminam de tocat legumele si carnea.

Castravetii murati si gogosarii ii tocam marunt si ii punem intr-o sita ca sa se scurga zeama.

Tocam marunt cartofii si morcovii.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici sau in fasii marunte (cum dorim).

Pregatim maioneza in cantitate dubla (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html).

Intr-un vas incapator amestecam totul, adaugand si mazarea fiarta, potrivim de sare si piper.

Pentru decor taiem maslinele pe jumatate, albusul de ou il tocam marunt, la fel procedam si cu galbenusurile.

Daca va place, decorati ca mine, daca nu, dupa propria imaginatie.

 

 

COMENTARII (39)

alilianaa

alilianaa 1

24.07.2013, 16:22

buna..

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

24.07.2013, 16:37

Liliana, ma bucur ca-ti place!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.06.2014, 07:01

ce salata buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!