Salata boeuf

de Bucataras in Salate, 2 Mai 2009 | 6032 vizualizari

 

Stefan a intrat si el in concurs, cu o salata de boeuf.

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1 kg
  • carne de vita 500 g
  • morcovi 300 g
  • castraveti in otet 300 g
  • mazare verde (conserva) 350 g
  • gogosari in otet 300 g
  • ulei 300 g
  • 2 oua
  • lamaie 100 g
  • mustar 40 g
  • piper
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul fierberii. Indata ce carnea este fiarta, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Morcovii se fierb separat si se taie cubulete.

Castravetii se curata de coaja, se scot semintele si apoi se taie cuburi. Mazarea se scurge de zeama si se trece sub un jet de apa. Gogosarii se taie cubulete. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga putina apa si putina sare, apoi se pune putin ulei si se amesteca cu o furculita. Se da castronul la rece timp de 20-30 min., apoi se reia amestecatul pana ce se incorporeaza tot uleiul picatura cu picatura.

Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper. In cazul in care maioneza s-a taiat, se pune in alt castron putina maioneza taiata, se adauga putina apa si se amesteca din nou, adaugandu-se cate putin din maioneza taiata pana la epuizarea ei. Se amesteca carnea, legumele, mustarul cu doua treimi din cantitatea de maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata boeuf 2028
retete culinare - Salata boeuf 2029

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!