Salata Boeuf

de mada91 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2013 | 1751 vizualizari

 

De obicei salata boeuf o gasim pe mesele romanilor la sarbatorile mari, insa eu o prepar de cate ori mi se face pofta!

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi medii
  • 5 cartofi mici(sau 4 mari)
  • 2 linguri de mazare
  • 300 g parizer
  • 2 oua
  • 2 castraveti murati (sau in otet)
  • masline
  • sare
  • 200 ml maioneza(+100 ml pentru decor)
  • 1 lingura mustar dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Boeuf:

1.Pentru inceput curatam morcovii si ii punem la fiert impreuna cu cartofii spalati si ouale (eu fierb cartofii in coaja si dupa ii curat).

2. Intre timp tocam castravetii si parizerul cubulete mici. Castravetii tocati si mazarea se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.

3. Tocam si cartofii impreuna cu morcovii ( dupa ce s-au fiert si racit).

4.Pe masura ce le tocam , le punem pe toate intr-un bol + maslinele taiate in doua si ouale(eu pun in salata si galbenusurile pentru ca fac rar maioneza de casa :D)

5. Condimentm cu sare, adaugam maioneza si o lingura de mustar dulce si amestecam incet. In functie de gustul fiecaruia se mai adauga castraveti murati, cartofi sau maioneza.

6. O asezam frumos pe un platou si o decoram cu ce avem(+maioneza) si o dam cateva ore la frigider.

O putem servi si nearanjata si nedecorata. Este la fel de buna oricum!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile variaza in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.

2

In mod normal se adauga si pastarnac, insa eu nu am avut.

3

Mustarul poate lipsi.

4

Cu piept de pui este si mai gustosa.

RETETA IN IMAGINI

Salata Boeuf-0
Salata Boeuf-1
Salata Boeuf-2
Salata Boeuf-3

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

10.12.2013, 00:34

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 08:38

grozava salata

Geanina87 1

10.12.2013, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41