Salata boeuf

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2014 | 5886 vizualizari

 

Cred ca toata lumea stie sa faca salata boeuf si fiecare are o reteta a lui nu?

Se numeste salata boeuf din limba franceza, unde boeuf inseamna carne de vaca. Pentru mine nu prea are importanta daca are carne sau nu, eu o fac si fara, pentru ca nu intotdeauna dispun de rasol…De data aceasta am facut-o cu carne de pui, stiu ca nu se mai numeste salata de boeuf acuma :-)) dar pentru mine tot aia e!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 cana mazare
  • 350 gr carne de pui (piept) sau rasol de vaca (cantarite fierte)
  • castraveti acri si gososari (aprox. un castronel)
  • maioneza din 4 oua (2 galbenusuri fierte si 2 crude) plus aprox. 1 l ulei si zeama de lamaie dupa gust
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Curatam legumele si le punem la fiert: cartofii ii fierbem in coaja, separat de radacinoase, iar mazarea separat de restul.

Fierbem si pieptul de pui cu un praf de sare.

Cand s-au fiert, le lasam sa se raceasca si curatam cartofii de coaja.

Taiem legumele cubulete mici si muraturile la fel. Muraturile le vom stoarce de zeama foarte bine in maini, nu doar scurse, altfel isi vor lasa apa in maioneza si nu va fi placut deloc.

Eu am facut maioneza din 4 galbenusuri pentru ca am nimerit niste oua mici, dar ar fi suficient si 3 galbenusuri. Maioneza cred ca stie toata lumea sa faca da?

Tocam carnea marunt si o amestecam cu toate legumele, adaugam o lingurita de mustar si maioneza cat va place (cam 3 sferturi din cantitate, restul pastram pentru ornat).

Omogenizam bine cu o lingura si gustam de sare. Atentie insa, s-ar putea sa va inselati din punct de vedere al sarii, muraturile sunt si ele sarate si acre dar pana nu isi iau gustul cu legumele nu o sa va dati prea bine seama cata sare sa puneti, totusi, un praf de sare nu strica! Puteti pune si piper macinat fin, cca 1/2 lingurita. Nu va iesi picanta, garantez !

Dupa ce am amestecat bine si am potrivit-o de sare, piper si acreala (muraturi pune fiecare cat ii place, eu am pus un castronel), o asezam pe un platou si o ornam cu restul de maioneza. In poze sunt cateva idei de ornat, eu nu arunc nici albusurile si le folosesc ori rase ori fac soricei din ele. Se poate orna doar cu masline, sau cu gogosari si morcovi, las la latitudinea d-voastra sa creati o opera de arta :-), eu am creat-o pe a mea.

Se tine la rece si se serveste oricand cu placere si cu voie buna!

Sa aveti pofta, eu maine mai fac o portie ca parca mi s-a facut si mie

 

TIPS-URI

1

Muraturile se storc foarte bine in maini, n doar scurse de zema, altfel se aposeste maioneza!

RETETA IN IMAGINI

Salata boeuf-0
Salata boeuf-1
Salata boeuf-2

COMENTARII (34)

diana_k

diana_k 1

30.01.2014, 10:11

imi place cum ai decorat=o!!

_Alina_

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:58

Delicioasa! Si eu fac o fara carne mai mereu.

ancutsa

ancutsa 1

08.08.2016, 21:44

Foarte frumoasa salata ta! Eu o fac numai cu carne de porc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!