Salata boeuf (altfel ornata)

de stoi_mimi in Salate, 19 Oct 2010 | 33785 vizualizari

 

explorind pe bloguri am dat peste aceasta reteta de salata boeuf facuta de o d-na Janet de pe forumul Bucate cu gust si am zis ca este bine sa o execut ptr ca mi-ar place sa o am pe masa de sarbatori si atunci am pus-o in practica .

 

INGREDIENTE

  • 300gr carne de porc (optional carnea dupa gust )
  • 2 morcovi
  • 300 gr telina
  • 1 pastirnac mijlociu
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi potriviti
  • 1 borcan de 800 gr castraveciori in otet
  • 2-3 linguri cu mustar
  • sare
  • Maioneza : 
  • 2 oua fierte galbenusurile +1 galbenus de ou crud    
  • zeama  de lamiie
  • ulei 1/2 kg
  • sare
  • ptr clatite  -clatite reteta simpla
  • 4 oua ,
  • 600 ml lapte ,
  • faina cit sa aiba consistenta unei smintine usor fluida
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf (altfel ornata):

Se fierbe zarzavatul si carnea.Cind s-au racit le taiem marunt.La fel procedam si cu castravetii si conopida.
Le punem pe toate intr-un castronel ,adaugam sare ,piper ,mustar si maioneza.Amestecam usor si punem la rece pina pregatim castronul in care vom face salata .Castronul ales sa fie ca un bol ptr a da forma unei cupole  ,il vom  captusi apoi  cu folie alimentara.ptr a se putea dezlipi salata usor de castron

Clatitele se vor face exact ca si clatitele simple pe care le face orice gospodina. Le ungem cu foarte putina maioneza ,peste care presaram patrunjel s-au marar  tocat marunt.Rulam mai strins si clatitele le vom taia rondele ,groase cam cit un deget.Cu aceste rondele vom captusi castronul peste folie.

Cind am terminat ,punem salata si tasam usor  ,o clatita o vom pastra pentru a pune capac ,dupa ce terminam de pus salata.Dam la rece si cind trebuie sa servim .peste castron  vom pune un platou si cu o miscare rapida ,rasturnam castronul invers pe platou.Il scoatem usor castronul si indepartam folia si vom obtine o frumoasa cupola , apoi o vom decora dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf (altfel ornata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Maria_Laura 1

07.02.2014, 17:47

Super arata!!!

carmen_garda 1

18.04.2014, 21:18

2 sau 4 morcovi(2+2)???

Ancutsa 1

13.01.2018, 10:57

Ce frumoasa ti-a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu pui si ardei copt