Salata calda cu carne de vita si legume

de JustLoveCookin in Salate, 31 Ian 2011 | 2336 vizualizari

 

Am cumparat niste carne de vita doar din dorinta de a face o supa buna pentru tortellini, care, cum spusesem, trebuie sa isi gaseasca sfarsitul intr-o supica buna.

Asa a si fost ! Insa carnita avea cam 1,5 kg (cu tot cu oase) si dupa ce am mancat o parte din ea cu morcovi si cartofi , bineinteles ca a mai ramas destula. Asa ca a doua zi am executat o salata rece-calda,minunata ! O puteti face si voi cu orice tip de carne doriti, gatita in ce mod doriti. Imi place mult sa ma joc cu ingredientele, si cred ca si voua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vita fiarta
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu carne de vita si legume:

Intai taiem carnea in bucatele mici. Intr-o tigaie, punem 1-2 linguri ulei de masline, si o inclinam astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct. Un mic secret pentru a aromatiza tot uleiul deodata, pentru a imprastia in mod si timp uniform aroma dorita.

Cand s-a incalzit punem cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama unui cutit sau cu podul palmei. Lasam pana simtim aroma, nu pana se coloreaza ,dupa care adaugam morcovii si dovleceii feliati.

Sotam impreuna cateva minute,pana morcovii sunt patrunsi,insa usor crocanti, dupa care  punem sare si piper si adaugam carnita.

Luam de pe foc si asezam in farfurii completand cu felii de rosii si ceapa, daca doriti, masline, rucola , nuci sau orice altceva doriti.

Un mod minunat de a “recicla” carnea din rasol sau cea ramasa de la supe cu alte destinatii, ca in cazul de fata.

 

COMENTARII (11)

Sidy 1

01.02.2011, 06:41

Idei sa ai ca mainile lucreaza. Felicitari

JustLoveCookin 1

01.02.2011, 14:59

Asa e,Sidy !

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:05

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D