Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte

de Adinuta in Salate, 11 Mar 2011 | 9144 vizualizari

 

Mie imi plac foarte mult salatele, fie ca sunt cu fructe, legume, reci, calde, dulci, picante, nu ma mai satur de ele. Mi se par o gustare foarte buna pentru seara si cele mai multe au si avantajul ca se fac rapid. De data aceasta am vrut ceva mai caldut, pentru ca in Polonia inca e gerul Craciunului :p si am dat la cuptor o parte din legume,care au devenit carnoase si dulcege. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci albe
  • Ciuperci pleurotus
  • Ardei gras rosu
  • Un morcov mare sau doi mai mici
  • Ulei de masline
  • Spanac verde
  • Rucola
  • Migdale
  • Rosii cherry
  • Taitei (noodles) din orez brun
  • lamaie
  • Sare
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte:

Pasul 1: Am spalat si zvantat putin legumele. Apoi am incins cuptorul la foc mediu si am pus la fiert apa cu sare intr-o oala mica. Intre timp am pregatit o tava pe care am pus o foaie de copt. Ciupercile pleurotus le-am pus pe ea intregi. Cele albe le-am taiat in patru.

Ardeiul si morcovii i-am taiat bastonase, iar rosiile le-am taiat in doua. Le-am asezat pe toate in tava, am rasnit sare pe deasupra, am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor, insa la foc mic, unde au stat cam 10-15 minute. Depinde cat de coapte vreti legumele, eu le-am lasat sa se patrunda binisor, insa sunt foarte bune si numai caramelizate putin.

Pasul 2: Cand apa a inceput sa clocoteasca am rupt taiteii in doua si i-am pus la fiert (mie nu imi plac foarte lungi) cam pentru 6-8 minute. Apoi am oprit, i-am scurt si clatit cu apa (asa scria pe ambalaj, ca trebuie clatiti). Am scos legumele de la cuptor.

Apoi intr-un bol adanc am pus spanacul, taiteii si peste ei legumele calde, am mai adaugat ulei de masline, sare, piper si foarte putin suc de lamaie. Rucola nu am pus in salata, la amestec, ci am pus in farfurie cate un ghem, in varful salatei. Dar puteti la fel de bine sa o amestecati in salata. Eu am facut asa mai mult pentru ca imi place cum arata rucola simpla, facuta ca un cuib :)

Peste rucola am pus si cate o rosioara si am presarat migadale tocate. Mie mi-a placut foarte mult (daca nu ma laud singura, atunci cine?) si mi s-a parut usoara, insa destul de satioasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste si ton