Salata calda de cartofi cu spanac

de Sylvia in Mancaruri de legume, 2 Feb 2015 | 5769 vizualizari

 

Va prezint o varianta super rapida si gustoasa de salata de cartofi , care poate sa schimbe si sa coloreze putin clasica salata orientala de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • cartofi fierti in aburi
  • baby spanac crud
  • o lingura de ulei de masline
  • ceapa verde
  • ardei rosu
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute si ierburi aromate dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi cu spanac:

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai bine gustul cartofului. 

Intr-o tigaie neaderenta ( de piatra folosesc eu ) se pune o lingura de ulei si se adauga un fir de ceapa verde tocat rondele si o jumate de ardei rosu taiat cuburi mici, se presara sare de mare si piper si se lasa pret de 1-2 minute la foc foarte mic cat sa scoata aroma din ardei. Se adauga apoi baby spanac bine spalat si stors, nu va zgarciti cu cantitatile, eu am pus in jur de 300 de grame, era tigaia plina doar ca scade foarte tare. Nu trebuie pusa sub nici o forma apa sau alt lichid, spanacul se face singur la foc mediu, in 2 minute este gata, in propriul suc lasat de frunze. 

Se adauga la final cartofii si se verifica asezonarea. Eu am mai adaugat cateva ierburi aromate si cativa fulgi de ardei iute . Este o salata calda perfecta pentru o zi de iarna, usoara si plina de vitamine. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

04.02.2015, 10:35

Buna!

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:13

cat de fain arata

VI 1

16.04.2015, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de cartofi cu ardei copt