Salata calda de curcan si ardei copti

de Cristi Roman in Curcan, 15 Sep 2011 | 4647 vizualizari

 

Masa de seara este foarte importanta pentru ca poate asigura un somn linistit si o digestie normala. Masa de seara are puterea de a-ti instala “starea de bine”, ati observat acest lucru?

Cand nu sunt la restaurant si deci ma intorc acasa in jur de 12.30/1 noaptea, mai imi vine cheful de gatit si fac ceva de mancare in jur de ora 9, maxim spre 10. Oricum ma culc apoi dupa minimum doua-trei ore, deci e ok.

Acum cateva zile am pus la bataie o bucata de piept de curcan, apoi mi-am aruncat ochii prin frigider, in cautarea garniturii.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame piept curcan
  • un ardei gras rosu;
  • un morcov;
  • spanac, rucola, alte verdeturi;
  • ulei masline, zeama lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de curcan si ardei copti:

Pieptul de curcan l-am gandit din prima ca taiat in fasii/rumenit in wok, alaturi de putin ulei de susan si stins cu putin vin alb, sa se inabuse.

Garnitura am ales-o asa: un amestec de frunze de spanac, rucola, red chard (nu stiu cum se cheama in romaneste, insa sunt frunze de salata cu codite rosii) si morcovi (un morcov taiat julien = fasii subtiri de tot), cu dressing de ulei de masline si zeama de lamaie. Plus un ardei copt taiat fasii si rumenit usor in tigaie, fara ulei, pana se inmoaie.

Am aranjat apoi farfuria ca sa dea si bine, nu numai sa fie gustos, si iata rezultatul . Va recomand acest preparat fie pentru masa de pranz, fie pentru cea de seara – este un fel de mancare usor, oricum, si plin de vitaminele si nutrientii necesari. Si da, e si gustos.

Cand voi avea propriul restaurant voi include acest preparat in meniu :)).

 

COMENTARII (22)

Cris2711 1

05.10.2011, 10:45

Kori 1

25.10.2011, 22:11

o combinatie super gustoasa, offfff mai bine plec de pe site asta ca salivez de numa si e seara , nu mai e voie

Kori 1

25.10.2011, 22:13

ca poate asigura ea un somn linistit, da' asigura si ceva kile in plus cred , dar lasa ca o fac pt pranz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25