Salata calda de dovlecei

de anca_rm in Mancaruri de legume, 22 Iun 2015 | 664 vizualizari

 

Pentru o cina usoara

 

INGREDIENTE

  • -2 dovlecei (zucchini)
  • -1 fir de usturoi verde
  • -1 fir de ceapa verde
  • - cateva fire de marar(optional)
  • -sare roz de Himalaya
  • -o lingura ulei masline
  • -100 gr tofu
  • -1 rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de dovlecei:

Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare .

Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar sa se inmoaie.Se pot face foarte bine pe gratar

Pana se fac dovlecei taiem ceapa, usturoiul , rosia si mararul si le punem intr-un bol.

Ne ocupam si de tofu pe care il rupem bucati cu mana sau il taiem cubulete .

Cand sunt moi dovlecei ii luam din cuptor ii punem in vasul cu verdeata , stropim cu ulei de masline si putina zeama de lamaie , presaram deasupra mararul si tofu . Amestecam de cateva ori si gata cina.

Serviti cu lipie sau paine prajita .

 

 

 

TIPS-URI

1

tofu se poate inlocui cu branza preferata

2

dovlecei sunt mai buni facuti pe gratar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata calda de dovlecei 387531
retete culinare - Salata calda de dovlecei 387532
retete culinare - Salata calda de dovlecei 387533
retete culinare - Salata calda de dovlecei 387534
retete culinare - Salata calda de dovlecei 387535

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

22.06.2015, 23:45

Ce bun

mirela0911 1

23.06.2015, 06:51

Xandrinne 1

23.06.2015, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55