Salata Cezar

de Zamfira in Salate, 22 Iul 2012 | 18227 vizualizari

 

Numele său îi este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o în 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana-California, fondat de Cardini în perioada prohibiţiei americane, păstrează încă în servire amprenta inventatorului său şi prepară salata direct la masă, în faţa clientului.
Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume şi nu numai.

 

INGREDIENTE

  • salata
  • friptura - piept de pui
  • cateva feliute bacon (rumenite)
  • 1-2 rosii
  • ceapa rosie sau verde
  • 2-3 oua fierte tari
  • branza daneza(feta) sau parmezan razuit
  • crutoane

Dressing: 2-3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sau otet (1 lingura) 1 lingura mustar 1 lingura maioneza 3 catei de usturoi (pisati)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Cezar:

Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.

Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.

Pregatim dressingul: amestecam toate ingredientele si adaugam putina apa ( eu am pus 1/2 pahar).

Spalam si stergem frunzele de salata, apoi le rupem.

Atentie: salata Cezar nu trebuie amestecata, foarte mult cconteaza ordinea ingredientelor.

Primul strat: salata, rosii, ceapa, oua, buctele gratar, bucatele bacon, piper, dressing (1/2 din cantitatile pregatite).

Al doilea strat: salata, rosii, ceapa, oua, bucatele gratar, bucatele bacon, piper, dressing.

In final: bucatele branza sau parmezan ras si crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Cezar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca