Salata cu andive, ridichi si parmezan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Salate, 11 Apr 2013 | 1918 vizualizari

 

O salata de primavara, simpla dar consistenta cu putine ingrediente dar nutritiva si sanatoasa
Apropo... Stiati ca... despre Andiva se spune ca se numeste si cicoare de gradina si ca are proprietati nutritive, dietetice si oficinale. Contine minerale, stimuleaza pofta de mancare, are efecte diuretice, usor laxative, usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si evacuarea intestinala a acesteia, are efecte mineralizante si ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Deoarece contine substante triterpenice amare precum lactucina si lactupicrina, andiva calmeaza usor sistemul nervos, alina durerile si prezinta efecte favorabile in caz de stres.
Prin prezenta intibinei, care este o substanta antioxidanta naturala, andiva diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi, intarziind imbatranirea si instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi ridichi rosii;
  • 1 andiva;
  • 3-4 felii salata iceberg;
  • un pumn rucolla; 
  • parmezan;
  • otet balsamic;
  • seminte de chia.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu andive, ridichi si parmezan:

1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla.

2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla.

3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat va place.

4. Adaugati semintele de chia si presarati cu otet balsamic.

5. Optional se poate pregati un dressing din iaurt grecesc, seminte de in sau de susan, praf de chili sau menta uscata.

Nota: In locul otetului balsamic se poate folosi zeama de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata cu andive, ridichi si parmezan-0
Salata cu andive, ridichi si parmezan-1
Salata cu andive, ridichi si parmezan-2
Salata cu andive, ridichi si parmezan-3
Salata cu andive, ridichi si parmezan-4

COMENTARII (19)

ionela2682 1

12.04.2013, 07:21

Place..mulltttt!!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

12.04.2013, 09:00

Rocsi multumesc
Deyutzy mersi

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

12.04.2013, 09:00

Ionela, I love you

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04