Salata cu bilute de labane

de boscodina in Salate, 7 Iun 2009 | 2028 vizualizari

 

O salata delicioasa , mai orientala,al carui punct forte il reprezinta bilutele de labane (iaurt).

 

INGREDIENTE

  • bilute de labane uscate bine
  • 1/2 salata verde
  • 2 rosii
  • 2 castraveti
  • 1 dovlecel mare
  • 1/2 vanata
  • 2 ardei rosii copti si marinati
  • niste branza gen cascaval
  • pentru finisaj pesmetsos:
  • 1 lingura maioneza
  • 3 linguri iaurt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt sau facuti pasta
  • sare, piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu bilute de labane:

Ingredientele sosului se amesteca si se pune sosul la rece in frigider.

Se rupe bucatele salata verde ,rosiile si castravetii se taie si se arunca elegant :) peste salata verde. Dovlecelul se taie betisoare ( jumatate orizontal, fiecare jumatate taiata in jumatate dar vertical si fiecare sfert astfel obtinut taiat in betisoare vertical). Vanata se taie felii ( poate fi pusa toata vanata, mie mi se pare prea mult insa).

Betisoarele de dovlecel si feliile de vanata se prajesc in ulei si se pun la scurs pe hartie absorbanta.Ardeii marinati ( copti si apoi pusi intr-un dress din: apa ,sare, putin zahar si otet) se rup fasii in lungime.
Bilutele de labane se umezesc( se pot da prin ou, eu le-am udat cu apa doar) se dau prin pesmet si se prajesc in ulei, cat sa prinda pesmetul o culoare aurie( eu sunt mai "jmechera" le-am facut ying- yang, ca le-am uitat n tigaie)
Se rade branza gen cascaval, se pune la prajit intr-o tigaie, cu sau fara ulei, cat sa devina o pasta omogena si cu ea se "traseaza" dungi deasupra salatei. Se arunca, elegant si cu simt artistic bilutele de labane prajite deasupra salatei si..La maaasa!!!...ca-i gata :)

nota: bilutele de labaner se fac din 1/2 litru iaurt acru caruia i se poate adauga optional: sare, sucul de la o lamaie, boia , zaatar,cimbru, busuioc, iaurt ce e lasat la scurs 3 zile. Din branza obtinuta se fac bilute care se lasa la uscat pe un raft in bucatarie inca 3 zile, iar apoi inca 5 zile in frigider, obtinandu-se la finalul acestei perioade de timp niste bilute destul de tari ce pot fi prajite pentru salata.

 

COMENTARII (11)

boscodina 1

25.06.2009, 11:22

daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.

boscodina 1

30.06.2009, 16:39

poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21