Salata cu bilute de labane

de boscodina in Salate, 7 Iun 2009 | 4554 vizualizari

COMENTARII (11)

Bucataras 1

07.06.2009, 19:48

bosco, ce-s alea labane?

boscodina 1

07.06.2009, 21:36

e "branza primordiala" cum glumea cineva. e o branza facuta din iaurt ( nu lapte prins), cel mai acru posibil. asa ca e un fel de branza acrisoara. in tarile orientale se foloseste in 3 stadii: ca o crema( smantana) se intinde pe paine, ca aperitive: sunt bilute cremoase care inca mai merg intinse pe paine, si foarte uscate cele pentru salata.

Bucataras 1

07.06.2009, 22:30

si o gasim pe undeva pe la noi? eu ma uitam in poza si credeam ca labane sint chiftelutele ))

boscodina 1

23.06.2009, 16:42

cum se numeste in tarile orientale enuntate de tine nu stiu, si cred ca tot ce e posibil sa se cheme labne, dar in Israel se cheama labane, eu asa il stiu, toata populatia fie ea vorbitoare de limba araba il stie tot ca labane, iar tipa druza care vinde lafa cu labane la fiecare colt de strada , tot asa ii spune. ca idee nici nu s-ar putea numi altfel pentru ca are in radacina literele l-b-n ( lavan(ivrit)-alb(romana).probabil in araba se supune altor reguli, dar fiind limbi semitice este normal sa existe o asemanare.
si aici se gaseste oriunde, doar ca pe mine cand ma pocneste harnicia il fac in casa, de parca ma si spetesc muncind la el

Oana 1

23.06.2009, 18:38

Super interesanta salata asta! o sa ma uit la MegaImage dupa labanele astea! ca eu nu am rabdare sa fac bilute , de fapt asteptarea dupa ele nu cred ca-mi iese

boscodina 1

25.06.2009, 11:22

daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.

boscodina 1

30.06.2009, 16:39

poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese