Salata cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Salate, 29 Iul 2014 | 13211 vizualizari

 

Cu aceasta ocazie am testat si robotul Philips :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci proaspete
  • un piept de pui dezosat
  • 2-3 castraveti murati (micuti)
  • sare dupa gust
  • maioneza (pentru care avem nevoie de un galbenus de ou crud si de unul fiert tare, plus ulei cat cuprinde - aproximativ 300 ml)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ciuperci:

Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa.

Separat fierbem pieptul de pui.

Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa gust.

Dupa ce pieptul de pui si ciupercile s-au racit suficient, le tocam marunt sau dupa plac. (Pentru tocarea ciupercilor am folosit robotul si le-am maruntit mai mult decata as fi vrut).

La fel procedam si cu castravetii murati (pe care, ulterior, inainte de a ii adauga in salata, va trebui sa ii scurgem de zeama).

Incorporam totul in maioneza, amestecam pana la omogenizarea completa si daca mai este necesar, mai presaram putina sare.

Se pastreaza la rece pana la servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Pentru a grabi eliminarea surplusului de apa din ciupercute, le presam usor cu o paleta.

2

Optional, se pot adauga in maioneza, cateva fire de patrunjel proaspat si una-doua linguri cu samantna.

3

Galbenusurile (atat cel de ou crud, cat si cel fiert) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ghebe