Salata cu farfalle

de Razvan Constantinescu in Farfalle, 2 Apr 2016 | 440 vizualizari

 

Hai sa mai pun si de-aia, hai sa mai pun si de-ailalta...cam asa este salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • un morcov;
  • 200 g paste farfalle;
  • o ceapa de apa;
  • 100 g praz;
  • doua fire de patrunjel;
  • 100 g castrveciori murati;
  • 100 g gogosar murat;
  • 100 g pastrama de porc;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • apa;
  • sare;
  • 3 linguri ulei;
  • 2 linguri otet balsamic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu farfalle:

Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa.

Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele.

Prazul se spala si se taie rondele.

Ceapa si prazul se pun intr-un castron si se freaca cu putina sare.

Pastele se scurg de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece.

Morcovul fiert se clateste cu apa rece si se taie fasii groase si lungi.

Peste ceapa si praz se adauga morcovul si patrunjelul (spalat si tocat). Se adauga uleiul si otetul si se amesteca totul. Se pun castraveciorii murati taiati rondele, pastele, boiaua de ardei dulce, gogosarul si pastrama taiate fasii lungi si groase si se amesteca totul, apoi salata se poate servi.

 
 

RETETA IN IMAGINI

Salata cu farfalle-0
Salata cu farfalle-1
Salata cu farfalle-2
Salata cu farfalle-3
Salata cu farfalle-4
Salata cu farfalle-5
Salata cu farfalle-6
Salata cu farfalle-7
Salata cu farfalle-8
Salata cu farfalle-9
Salata cu farfalle-10
Salata cu farfalle-11
Salata cu farfalle-12
Salata cu farfalle-13
Salata cu farfalle-14
Salata cu farfalle-15
Salata cu farfalle-16

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.04.2016, 17:13

buna buna

alilianaa 1

02.04.2016, 20:49

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41