Salata cu farfalle

de Razvan Constantinescu in Farfalle, 2 Apr 2016 | 3809 vizualizari

 

Hai sa mai pun si de-aia, hai sa mai pun si de-ailalta...cam asa este salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • un morcov;
  • 200 g paste farfalle;
  • o ceapa de apa;
  • 100 g praz;
  • doua fire de patrunjel;
  • 100 g castrveciori murati;
  • 100 g gogosar murat;
  • 100 g pastrama de porc;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • apa;
  • sare;
  • 3 linguri ulei;
  • 2 linguri otet balsamic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu farfalle:

Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa.

Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele.

Prazul se spala si se taie rondele.

Ceapa si prazul se pun intr-un castron si se freaca cu putina sare.

Pastele se scurg de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece.

Morcovul fiert se clateste cu apa rece si se taie fasii groase si lungi.

Peste ceapa si praz se adauga morcovul si patrunjelul (spalat si tocat). Se adauga uleiul si otetul si se amesteca totul. Se pun castraveciorii murati taiati rondele, pastele, boiaua de ardei dulce, gogosarul si pastrama taiate fasii lungi si groase si se amesteca totul, apoi salata se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu farfalle" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi ai quattro formaggi