Salata cu fenel si chutney de afine

de alldaycooking in Salate, 16 Iun 2013 | 1014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Salata:
  • 300 gr friptura preparata dupa preferinta fiecaruia
  • 1 bulb fenel
  • 1 mar rosu
  • 1/2 morcov
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie
  • sare
  • Chutney de afine:
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 lingura ulei de masline
  • 70 gr afine
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 2 linguri de zahar brun
  • 50 ml apa
  • ghimbir macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu fenel si chutney de afine:

Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat putin ghimbir macinat.  

Am taiat friptura felii subtiri pe care le-am asezat in farfurii. Am inlaturat tijele si exteriorul fenelului, apoi l-am impartit in 2 jumatati. Am feliat cat s-a putut de subtire fenelul, apoi marul caruia i-am scos cotorul. Am stropit marul si fenelul cu suc de lamaie si am presarat deasupra acestora frunze de patrunjel verde. Am taiat morcovul fasii subtiri pe care le-am adaugat peste fenel si mar. In final am adaugat putina sare si am amestecat salata.

Peste feliile de friptura am asezat salata si apoi cate putin chutney de afine.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata cu fenel si chutney de afine-0
Salata cu fenel si chutney de afine-1

COMENTARII (17)

- TABITA - 1

17.06.2013, 00:39

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:53

Minunata!

Sim0na 1

17.06.2013, 14:14

interesanta salatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20