Salata cu flori

de Roda in Salate, 14 Mai 2009 | 2875 vizualizari

 

Ati incercat vreodata gustul florilor?Exista flori comestibile ,la fel de delicioase pe cat sunt de frumoase.

 

INGREDIENTE

  • 150g.salata verde,
  • 1/2 castravete,
  • 2 ardei grasi(verde si rosu),
  • 3 rosii,
  • 6 ciuperci,
  • flori de mar,
  • flori de marar,
  • condurasi,
  • alior,
  • galbenele,
  • 3 linguri otet,
  • 1/2 lingurita mustar,
  • zahar,
  • sare,
  • piper,
  • 5 linguri ulei;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu flori:

1.Se curata salata si legumele , se spala si se taie.Castravetii se taie rotocoale,ardeii in fasii,rosiile in sferturi, ciupercile in jumatati ,iar salata verde se rupe in bucati cu mana.Florile se spala si se tamponeaza cu un servetel.


2.Se prepara vinegreta din otet ,mustar,zahar, sare, piper si ulei.Se amesteca cu legumele ,se pun intr-o salatiera si se aseaza florile.

 

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

15.05.2009, 16:04

Eu le mancam direct din copac Ce mai, alte vremuri, nu era asa praf si poluare. Mancam fructele direct din pom, le stergeam doar putin de haine.

Roda 1

15.05.2009, 21:11

Da, asa a fost pe vremuri.Acum, trebuie sa spalam bine si florile , si fructele inainte de a le manca.Imi place sa gatesc cu flori.Cu violete fac prajituri, trandafirii ii fac pane sau supa-crema de trandafiri,florile de dovlecel le prepar umplute-voi posta o reteta in acest sens-sau taiate si incorporate in aluat de clatite.Tot in aluat de clatite folosesc florile de salcam ,care au o dulceata aparte.sau in gogosi ca si Magdalena.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20