Salata cu orez negru

de Delicii Sanatoase in Mancaruri de post, 17 Oct 2013 | 7100 vizualizari

 

De curand am descoperit orezul negru. Mi se pare minunat. Foarte interesant si faptul ca de fapt atunci se pune la fiert isi schimba culoare si devine mov inchis.
Asta se datoreaza faptului ca este bogat in antocianine, antioxidanti naturali care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele.
Are un gust deosebit.
In China antica era interzis oamenilor simpli sa consume orezul negru, fiind consumat doar de catre nobili.

Este interesant sa cititi un pic despre istoria sa.

Si sa va impartasesc o reteta simpla.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana orez negru integral (il gasiti in magazinele naturiste)
  • 2 cani apa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 avocado
  • 3/4 cana porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 1 buchetel de broccoli
  • 1 lingura ulei presat la rece
  • coriandru, piper sau alte condimente
  • 1/2 lingura fulgi de drojdie inactiva
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu orez negru:

Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.

Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele crude taiate, uleiul si condimentele, le-am amestecat bine si apoi e gata de servit.

E delicios si foarte satios.

Cu siguranta va urma in curand si o reteta dulce cu orezul negru.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu orez negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Corinuta 1

17.10.2013, 12:33

Foarte frumoasa salata!

susu 1

17.10.2013, 15:47

gustoasa si sanatoasa, si eu l-am gatit

MotanLaOale 1

17.10.2013, 16:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume in stil oriental